Parin viikon ajan olen työstänyt lauantain hääjuhlaa varten kakkujen koristeita, joko mielessä tai sitten käytännössä. Kaverini pyysi minua tekemään häihinsä kakut ja keväästä asti niitä on suunniteltu. Suunnitelmat muuttuivat hieman matkan varrella, mutta samalla ne myös ehkä selkiytyivät, toivottavasti, kauniiksi kokonaisuudeksi. Tällä kertaa käytin koristeisiin itse tehtyä vaahtokarkkimassaa, jonka kanssa tosin en ihan päässyt sinuiksi, vaikka sitä kerran olen ihan onnistuneesti tehnytkin. Kävin sitten hätäapuna ostamassa Funcakes´in vaahtokarkin makuista massaa. Ja olipa miellyttävä uusi tuttavuus, tosi mukava käsitellä ja tosi hyvän makuinen.
21.7.2011
5.7.2011
110 -vuotis juhlaan
Mieheni täti ja setä juhlivat yhdessä pyöreitä vuosiaan ja sain tehdä sinne kakkua. Aluksi suunnitelmat olivat suuremmat ja kerroskakku sekä ihmishahmot saivat jäädä vielä odottamaan. Setä on ammatiltaan palomies ja tytär kertoi äitinsä lempiväriksi punaisen, -kukaksi kielon ja, että hän on aina halunnut timantin. Näillä eväillä lähdin kasaamaan koristeita. Jään kaipaamaan vielä sitä punaista lankaa, koristelua, joka kasaa kaikki eri osa-alueet sujuvasti yhteen. Vaikka olenkin ihan tyytyväinen kakkuun, niin koristeet tuntuvat liian irrallisilta toisiinsa nähden. Täytteenä tuore mansikka ja sitruunakermavaahto, päällä sokericreme ja valkoiseksi värjätty marsipaani.
Juhlapäivänä oli niin kuumaa, että kakun pinta kostui todella nopeasti. Palopostin tein etukäteen sokerimassasta, mutta paloletkun laitoin juuri ennen tarjoilua. Oli tosi vaikea saada se "kirjautumaan" kauniisti kun marsipaania ei voinut liikutella moneen kertaan. Kaunokirjoituskin on jo hieman ruosteessa...
Timantti ja pienemmät jalokivipisarat tehty kondiittorin sokerista. Ostin timantti-jääpalamuotin, jonka sain poltettua sokerilla puhki. Seuraavalla yrityskerralla laitoin muotin kylmällä vedellä täytettyyn astiaan, jonka jälkeen muottikin pysyi ehjänä :) Onko kellään vinkkiä kuinka kondiittorin sokeria tulisi työstää ja valmista koristetta käsitellä?
Kakun reunaa kiersi liekit.
Onnea vielä kerran Anne ja Lelle!
29.6.2011
Kennel Saskian 20-vuotta
20-vuotta labradorinnoutajia kasvattaneet Riitta ja Ari pitivät kasvateilleen juhlat, jonne tarjolle tein yhden kolmesta kakusta, muihin kakkuihin tein koristeet. Labradoreja on kolmea väreiä ja näitä mukaillen toteutettiin kakkujen koristeet.
Minun tekemässä kakussa on sisällä mansikkamousse ja päällinen marsipaania.
Pyysin Riittaa ottamaan kuvia myös muista kakuista koristeiden kanssa. En lähde veikkaamaan sisältöä, mutta toisessa pitäisi olla lakristi-kinuski ja toisessa ihan perinteinen :)
7.6.2011
Rantakakkua
Rannoista, uimisesta yms. pitävälle nuorelle (?) miehelle rantakakkua. Jostain syystä valmistautuminen jää aina viime tippaan ja mielestäni kakku olisi kaivannut vielä jotain, esimerkiksi aurinkovarjon. Pyyhekin tuntuu sandaalien rinnalla olevan pefletti :) Suunnitelmissa oli laittaa tähän kakkuun mm. KakkuHelmin ja Taikinaterapian tekemissä rantakakuissa oleva kiille siideristä, mutta aika loppui hieman kesken enkä uskaltanut ottaa riskiä. Kakku oli muutenkin suhteellisen korkea ja mietin kestävätkö vuoan apuna olevat reunakalvoni.
4 munan kakussa sisällä toisessa kerroksessa mansikkaa soseutettuna ja toisessa soseutettua ananasta ja kermavaahtoa.
Koristeet marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. "Vesi" Wiltonin sinisellä värjättyä voikreemiä ja hiekka digestive-keksimurua.
6.6.2011
Appelsiinijuustokakku
Huhtikuun 20. päivä syntyi viisi pientä pentua ja viime viikolla pentujen isän omistaja tuli niitä katsomaan. Tarjolle tein appelsiinijuustokakkua seuraavalla ohjeella:
Appelsiinijuustokakku:
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauho. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttua. Jäähdytä.
Täyte:
4 liivatetta
400 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia
2-2,5 dl vispikermaa
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa kahvia, lisää jäähtynyt kahvi tuorejuuston kanssa kermavaahtoon.
- Kostuta kakkupohja ja lisää täyte. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Tein kakun jääkaapista löytyvistä aineksista ja useampaa reseptiä hieman mukaellen. Tämä ohje on siis suuntaa-antava. Lisäsin täytteeseen vielä appelsiinimarmeladia. Levitin kakun reunalle keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa ja sillä pursotin myös päälle palloja. Koristeena m & m -karkkeja (pentujen vanhempien nimien, Mari ja Masi, mukaan ja marsipaaniruusu keskellä.
Appelsiinijuustokakku:
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauho. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttua. Jäähdytä.
Täyte:
4 liivatetta
400 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia
2-2,5 dl vispikermaa
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa kahvia, lisää jäähtynyt kahvi tuorejuuston kanssa kermavaahtoon.
- Kostuta kakkupohja ja lisää täyte. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Tein kakun jääkaapista löytyvistä aineksista ja useampaa reseptiä hieman mukaellen. Tämä ohje on siis suuntaa-antava. Lisäsin täytteeseen vielä appelsiinimarmeladia. Levitin kakun reunalle keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa ja sillä pursotin myös päälle palloja. Koristeena m & m -karkkeja (pentujen vanhempien nimien, Mari ja Masi, mukaan ja marsipaaniruusu keskellä.
Tässä vielä pienet riiviöt, joista oli todella vaikea saada hyvää ryhmäpotrettia...
23.5.2011
Jennalle koirakakkua
Kaverini pyysi tekemään tyttärelleen syntymäpäiväkakun, johon tulisi heidän yhden koiransa Hertan kuva. Olin salaa toivonutkin päästä tätä tekemään, mutta piirtämisvaiheessa pyörsin hieman sanojani... :) Nostan hattua niille, jotka saavat siirrettyä kuvaan kaikki koiran rodunomaiset piirteet. Asianomaiset olivat kuitenkin tyytyväisiä ja rodunkin kuulemma tunnisti (joka on siis welsh corgi). Ja ihan tyytyväinen olen kyllä itsekin lopputulokseen, piirtäminen kun ei kuitenkaan ole vahvin lajini. Sisällä mansikkaa ja persikkaa.
Ei muumitaloa lukita yöksi...
Kummityttöni toivoi 4-vuotis syntymäpäiväkakuksi muumitaloa ja sinne terassille muumeja. Koska olen tehnyt niin paljon piirrettyjä kuvia, halusin nyt kokeilla jotain muuta. FantasIINAn blogissa näin todella kauniin muumitalon, josta otin mallia. Tähän hätään (ja myös syystä, että tein kakkua puolenyön paremmalla puolella) en uskaltanut lähteä tekemään koristuksia pikeerillä, joten ikkunanpuitteet ja muut sellaiset ovat myös marsipaanista. Sisällä vadelmamousse ja päärynänpaloja valkosuklaamoussen kanssa.
Muumit tehty Iloleipurin muumitalo-piparimuoteilla ja väritetty pastaväreillä.
Onnea syntymäpäivänä Jeminalle!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)