6.6.2011

Appelsiinijuustokakku

Huhtikuun 20. päivä syntyi viisi pientä pentua ja viime viikolla pentujen isän omistaja tuli niitä katsomaan. Tarjolle tein appelsiinijuustokakkua seuraavalla ohjeella:



Appelsiinijuustokakku:

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauho. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttua. Jäähdytä.

Täyte:
4 liivatetta
400 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia
2-2,5 dl vispikermaa

- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa kahvia, lisää jäähtynyt kahvi tuorejuuston kanssa kermavaahtoon.
- Kostuta kakkupohja ja lisää täyte. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.



Tein kakun jääkaapista löytyvistä aineksista ja useampaa reseptiä hieman mukaellen. Tämä ohje on siis suuntaa-antava. Lisäsin täytteeseen vielä appelsiinimarmeladia. Levitin kakun reunalle keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa ja sillä pursotin myös päälle palloja. Koristeena m & m -karkkeja (pentujen vanhempien nimien, Mari ja Masi, mukaan ja marsipaaniruusu keskellä.


Tässä vielä pienet riiviöt, joista oli todella vaikea saada hyvää ryhmäpotrettia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti