Appelsiinijuustokakku:
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauho. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttua. Jäähdytä.
Täyte:
4 liivatetta
400 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia
2-2,5 dl vispikermaa
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa kahvia, lisää jäähtynyt kahvi tuorejuuston kanssa kermavaahtoon.
- Kostuta kakkupohja ja lisää täyte. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Tein kakun jääkaapista löytyvistä aineksista ja useampaa reseptiä hieman mukaellen. Tämä ohje on siis suuntaa-antava. Lisäsin täytteeseen vielä appelsiinimarmeladia. Levitin kakun reunalle keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa ja sillä pursotin myös päälle palloja. Koristeena m & m -karkkeja (pentujen vanhempien nimien, Mari ja Masi, mukaan ja marsipaaniruusu keskellä.
Tässä vielä pienet riiviöt, joista oli todella vaikea saada hyvää ryhmäpotrettia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti