22.3.2011

Browniejuustokakku

Kirjasta Cheryl Lindblad: Juustokakkuja juhlaan ja arkeen.

Juustokakkujen suurena ystävä tästä tuli ehdoton suosikki. Täytyy vain jossain vaiheessa tehdä uusintaversio ja muokata resptiä mieleiseksi. Laitan tähän ohjeen alkuperäisenä, omasta mielestäni brownie-ohjetta voisi pienentää, silloin siitä ei tulisi niin hallitseva osa kakkua. Se kannattaa myös jättää tarkoituksella mudcake-tyylisesti kosteaksi, koska se kuitenkin menee uudestaan paistettavaksi. Pohja tuntui myös tuolla ohjeella kovin kuivalta, joten laitoin hieman enemmän rasvaa :)


Browniejuustokakku

Brownie:
2 1/4 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita

Pohja:
150 g Digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sulatetua voita
Täyte:
800 g kermaista tuorejuustoa, esim. Philadelphia
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aloita brownien leipominen sekoittamalla kaikki sen kuivat aineet kulhossa. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi ja lisää vahtoon sulatettu voi. Sekoita kananmunaseos kuiviin aineksiin. Vuoraa pieni kakkuvuoka (n. 22 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes se tuntuu kiinteältä. Jäähdytä brownieta sen aikaa, kun valmistelet juustokakun muut osat.

Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa muruiksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan n. 28 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä keksipohjaa 10 minuuttia ja jätä sekin jäähtymään.

Vatkaa juusto pehmeäksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita siihen sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää sen jälkeen seokseen kananmunat yksitellen. Vatkaa seosta jokaisen munan lisäämisen jälkeen minuttin ajan. Leikkaa browniepohja 2 x 2 cm:n ruuduiksi. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle loput juustoseoksesta ja kypsennä kakkua noin 60 minuuttia tai kunnes se on keskeltä juuri ja juuri jähmettynyt. Ota kakku uunista ja jäähdytä täysin. Nosta kakku jääkaappiin, peitä tuorekelmulla ja jätä sinne päiväksi.

Irrota vuoan reuna ja sen jälkeen kakku pohjalevystä veitsen tai paistinlastan avulla. siirrä kakku pohjalevyä kallistaen suoraan tarjoiluvadille.

1 kommentti:

  1. Nyt menee kyllä heti kokeiluun. Kiitos ohjeesta ;)

    Sanna

    VastaaPoista