25.10.2011

Erään lauantain makeat tarjottavat

Yhteishyvän ruokalehdessä oli houkutteleva herkku, jota piti sitten kokeilla. Ja browniet olivat kyllä todella hyvän makuisia. Kirsikkasuukkoja olin maistanut aikaisemmin, mutta ainakaan tämä resepti ei päässyt niitä lähelle. Ihan hyviä kyllä, mutta ne jäivät kovin pehmeiksi (tosin en muista oliko ne maistaneeni suukot pehmeitä vai rapeita...)



Kahden värin browniet

Suklaataikina
300 g tummaa suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustokerros
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun
1 rkl margariinia
Koristeeksi
50 g rouhittua valkosuklaata

Voitele kulmikas (n. 20 x 30 cm) vuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinan pintaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 min. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.


Kirsikkasuukot

100 g voita
1 dl sokeria
100 g mantelimassaa
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissi- tai perunatärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilljasokeria
0,5 dl kirsikoiden lientä

täyte
200 g coctailkirsikoita

1. Sekoita voi, sokeri ja raastettu mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää muna. Sekoita kuiva-ainekset keskenään ja seulo siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi kirsikoista siivilöimäsi liemi. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Halkaisen kirsikat.
3. Muovaa taikinasta peukalonpään kokoisia pallosia ja paina jokaisen sisälle kirsikanpuolikas. Lado palloset pellille ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti