22.3.2011

Glögijuustokakku

Edelleen hieman vanhempia tekeleitä, mutta tämä glögikakku on muodostunut minulle jouluperinteeksi. Reseptin alkuperää en muista kenen kotisivuilta olen löytänyt.


Glögijuustokakku

Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
4 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:
3,5 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
4 liivatetta

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.
Vatka munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita hieman jäähtynyt glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista kiille.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna osa glögistä ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää sekaan loput glögistä. Varmista, että glögi-liivate-neste on täysin jäähtynyt ja kaada se hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.

Koristeiden kanssa kannattaa huomioida, että esimerkiksi nuo karkkitangot alkavat sulaa aika nopeasti kiilteen päällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti