20.11.2011

Kuivakakkua

Koulumme joulumyyjäisiin leivoin muutaman ihan perus kaakaokuivakakun. Kahdesta koristellusta kuvat. Molemmat kakut on tehty pieniin vuokiin ja itse tykästyin tosi paljon tuohon Iloleipurin sydänvuokaan. Isokin sellainen löytyy, mutta tällä kertaa tosiaan nämä ihanat pienet kakut.


Piparkakkutalokilpailu

Toisen kerran järjestettiin paikallisen kiinteistövälityksen toimesta hyväntekeväisyys-tarkoituksella piparkakkutalokilpailu. Viime vuonna osallistuimme tällä Hagridin talolla ja Harry Potter -teemalla jatkettiin. Kaikenlaisia rakennuksia ja menopelejä mietittiin, mutta päädyin sitten hieman erilaiseen eli kirjaan.



Lapset halusivat ideoida toisen kilpailutyön ja siitä syntyi sitten Siwa :) Yritin saada kattoa reunustamaan lunta ja jääpuikkoja, mutta ihan haluttuun lopputulokseen en päässyt. Mutta ekaksi kerraksi olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, samoin kun ensimmäisen kerran onnistuin tekemään pikeeriä...

19.11.2011

Isänpäiväkakku

Isänpäivästä on ehtinyt kulua jo viikko, mutta kuva tulee tässä perässä. Vaihtelun vuoksi hyydytettyä mango-juustokakkua reseptiä omaaan mieleen mukaillen. Koska kakkua nautittiin kahden isän ja kahden papan voimin, annoin koristelutyön omien lapsieni ja mieheni siskontytön tehtäväksi.



Onnea kaikille isille ja papoille!

Vasara ja nauloja

Yhden koirani kasvattaja pyysi isänsä 75-vuotis juhliin tarjottavaksi kaupan versiota henkilökohtaisemmin tehtyä kakkua. Ville on aina ollut kätevä käsistään ja tehnyt paljon puu-metallitöitä. Pojan ideoinnin pohjalta ja aika pitkälti samoilla ajatuksilla kuin omanikin, syntyi tämä kakku.

Syksyinen siilikakku

Ystävän nuorimmainen täytti yhden vuoden ja niihin kekkereihin tarjolle laitettiin tällainen täytekakku. Koristeluun yritin keksitä jotain uutta ja vuodenaikaan sopivaa.



Googletin mallia ja teko-ohjeita siilille ja paljon hienoja töitä löytyikin. Omani tein ensin muotoon ja sitten saksilla leikkasin selkään piikit.